aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Betaal minder voor groene stroom en doe mee aan de groepsaankoop


Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de achtste groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 5 februari 2019 in via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan vanaf 3 december 2018 en is gratis en volledig vrijblijvend. Na de veiling op 5 februari 2019 krijg je een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2019. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 5 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 36.500 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.200 bedrijven respectievelijk gemiddeld 206 en 305 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden. 

Hulp nodig?

De gemeente ondersteunt dit initiatief. Wil je hulp bij de inschrijving of wil je persoonlijk advies over je energiefactuur? De gemeente helpt je graag verder. Meer bepaald kan je zonder afspraak terecht tijdens de zitmomenten van Woonwijzer Meetjesland in het gemeentehuis (Dorpsstraat 91), iedere woensdag tussen 14u en 16u.  

Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info

Provincie
T-Gratis
infolijn: 0800 76101 (werkdagen van 9 tot 20 uur)

E-groenestroom@oost-vlaanderen.be

Woonwijzer Meetjesland

T- 09 378 61 70

E- info@woonwijzermeetjesland.be

Terug naar alle nieuws