aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Bomen rooien en vervangen langs Leopoldkanaal


Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv gaat heel wat oude bomen langs het Leopoldkanaal in Sint-Laureins vervangen door nieuwe exemplaren. De eerste werken gaan rond half november van start en worden in het voorjaar van 2019 verdergezet.Half november start een aannemer in opdracht van de Vlaamse waterwegbeheerder met het rooien van verschillende bomenrijen langs het Leopoldkanaal in Sint-Laureins. In totaal worden meer dan 1.500 bomen vervangen door nieuwe eiken en populieren. Vooral deze laatste soort is een snelgroeiende soort zodat het vertrouwde uitzicht van de lijnbeplanting langs het Leopoldkanaal op korte termijn hersteld wordt.

Verschillende fases
Vanaf midden november gaat de aannemer aan de slag in de zone tussen de Eeklose watergang en de Moershoofdebrug aan de kant van Sint-Laureins. Deze werken duren ongeveer een maand. In het voorjaar van 2019 worden ook de bomen in andere zones aangepakt: de zone tussen de Sint-Jansbrug en de Langewegbrug (aan de kant van Sint-Laureins), de zone tussen de Eeklose watergang en de Moershoofdebrug (aan de kant van Nederland) en de zone tussen de Moershoofdebrug en de Oosthoekbrug (beide kanten). De nieuwe bomen worden in het najaar van 2019 aangeplant. Tijdens deze periode krijgen de bomen de beste kans om goed en snel te groeien.

Mogelijke hinder tijdens de werken
Tijdens de werkzaamheden blijft doorgaand verkeer op de openbare wegen steeds mogelijk. Op de jaagpaden kan er vanuit veiligheidsoverwegingen af en toe een onderbreking zijn voor de jaagpadgebruikers. De aannemer zorgt er voor dat de jaagpaden tijdens het weekend wel steeds toegankelijk zijn.

Terug naar alle nieuws