aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Definitieve afsluiting Celieplas van N49 vanaf 1 oktober 2018


Definitieve afsluiting Celieplas van N49

Op 1 oktober 2018 wordt Celieplas een doodlopende straat aan de N49. Dit is nu al het geval aan de kant van Adegem. Daar komt vanaf maandag ook de kant van Sint-Laureins bij. Deze maatregel is nodig om de veiligheid op het kruispunt te garanderen.

Unanieme beslissing voor meer veiligheid

Initieel was de afsluiting van Celieplas pas voorzien na de bouw van een nieuwe fietsbrug over de N49 op de plaats van het huidige kruispunt. We wijken van dit standpunt af, omdat alle betrokken gemeentes (Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins), de politie en het Agentschap Wegen en Verkeer het erover eens zijn dat meer veiligheid op dit punt de prioriteit moet zijn. Bovendien zijn er voldoende alternatieven voor handen voor het verkeer van en naar Sint-Laureins. Daarom is unaniem beslist dat het kruispunt nu al verdwijnt. 

Werken op 1 oktober

Op 1 oktober zal de aannemer Celiepas afsluiten van de N49. Vanaf dan zal Celieplas een doodlopende straat zijn langs beide zijden van de N49. De verkeerslichten op het kruispunt zijn dan niet langer nodig en worden weggenomen.  

Alternatieve routes

Sint-Laureins blijft uiteraard ook na de afsluiting bereikbaar:

· Fietsers maken gebruik van het fietspad langs het afleidingskanaal van de Leie.

· Landbouwvoertuigen rijden via de brug van de Bredestraat

· Auto- en vrachtverkeer kan via de Sint-Laureinsesteenweg en de nieuwe tunnel  onder de N49 te Balgerhoeke naar de N9 en naar de N49 rijden, en omgekeerd.

De nieuwe verkeerssituatie vanaf 1 oktober zal uiteraard even wennen zijn. We danken u alvast voor uw begrip.

Terug naar alle nieuws