aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Bouw van sociale woningen in Bentille (Sint-Laureins) kan bijna starten


De bouw van de sociale woningen langs de Bisdomstraat in Bentille, deelgemeente van Sint-Laureins, kan bijna starten. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard zal er 14 huurwoningen bouwen, zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk 4 koopwoningen. De werken werden begin augustus door de sociale huisvestingsmaatschappijen gegund aan de laagst biedende aannemer, Recon Bouw nv. Dat betekent dat de werken ten vroegste in oktober zullen starten. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.

Nieuwe verkaveling
De nieuwe verkaveling ligt langs de Bisdomstraat in Bentille, net buiten de dorpskom. De verkaveling kreeg de naam ‘Vlasbloem’, verwijzend naar de vroegere vlasteelt in de gemeente. Er komen in totaal zo’n 50 woningen in de verkaveling. Een deel van de loten is in handen van de gemeente, een ander deel is van bouwonderneming Huysman. De 14 huurwoningen van Volkshaard en de 4 koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van ARKS-architecten uit Aalter.

Koop- en huurwoningen
De koopwoningen zijn halfopen bebouwing met drie slaapkamers, garage en tuin. De huurwoningen zijn een combinatie van halfopen en gesloten bebouwing, eveneens met drie slaapkamers. Ze hebben een garage of carport, een tuin en een tuinberging. De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3 miljoen euro.

Volkshaard verhuurt ook 10 sociale woningen in Waterland-Oudeman en 5 woningen aan de Rommelsweg in Sint-Laureins. Kleine Landeigendom Het Volk verkocht in het verleden 14 sociale woningen aan de Rommelsweg en 31 woningen in het Beukenhof.

Het inplantingsplan kan je hier downloaden : Inplantingsplan Vlasbloem Bentille (pdf, 1.3 MB).

Terug naar alle nieuws