Regenboogvlag wappert aan het gemeentehuis


Je hebt misschien al opgemerkt dat de regenboogvlag wappert aan het gemeentehuis (Sint-Laureins en Watervliet) en daar is een reden voor. Op 17 mei is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Op die dag wordt extra aandacht gevraagd voor de discriminatie van holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders. Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi’s en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie.

Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, roept alle gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen als teken van solidariteit. Wij geven alvast gehoor aan deze oproep en tonen dat onze gemeente begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar. Daarom zal de regenboogvlag wapperen aan het gemeentehuis en dit van 14 mei tot en met 20 mei.

Meer info op www.cavaria.be en/of www.holebifoon.be en/of www.holebi-spirit.be (holebi- en transwerking voor het Meetjesland)

regenboogvlag
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws