aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Inzamelactie pesticiden ! Gratis een voegenborstel op zaterdag 21 april 2018


53 % van alle Vlamingen gebruikt geen pesticiden meer. Toch zijn de meeste tuinen en opritten best proper. Ook Sint-Laureins heeft het voortouw genomen en gebruikt geen pesticiden meer. Pesticiden zijn heel ongezond. Maar ook de bijen en het grondwater bewijs je er een heel slechte dienst mee.

Maak er daarom eens en voor altijd komaf mee! Breng je laatste restjes binnen op het recyclagepark, Sint-Jansstraat 14, en doe het vanaf nu op een betere manier. Doe je dit op 21 april 2018 dan krijg je in ruil zelfs een voegenborstel van de Vlaamse Milieumaatschappij (zolang de voorraad strekt).

Wil je meer weten hoe je pesticidenvrij kan tuinieren, kom dan naar een van de gratis infosessies ‘Pesticidenvrij beheer van verhardingen en tuinen’, die IVM en Vlaco samen met de gemeente inricht op :

• donderdag 12 april 2018 om 19u30, auditorium van het gemeentehuis, Europalaan 22 te Aalter;

• dinsdag 17 april 2018 om 19u30, administratief centrum, Fortune De Kokerlaan 11 te Evergem.

Graag wel vooraf inschrijven via ivm@ivmmilieubeheer.be. Bellen mag ook naar 09 377 82 11. Bereid je nu al voor op de lente en bekijk ook de milieuvriendelijke tips en tricks op www.vmm.be/mijn-gifvrije-tuin.

Terug naar alle nieuws