aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Hakselaar ter beschikking voor onderhoud van knotbomen en houtkanten


Het is opnieuw de periode van knotten en van het onderhoud van houtkanten. Dit levert heel wat takhout op. Je kan ermee een takkenril aanleggen of ermee terecht op het containerpark of je kan de takken ter plaatse verhakselen. In openlucht verbranden is verboden.

Vzw SVAL stelt een houthakselaar ter beschikking opgebouwd op wagen met hoogtekipper en dit tegen een geringe kostprijs. De houtsnippers kunnen ingeleverd worden tegen een korting op het gebruik van de houthakselaar. Voor meer info zie www.sval.be of tel. 0479 25 76 70.

Na het samenbrengen van de houtsnippers worden ze gedroogd en ingezet als lokale hernieuwbare en CO²-neutrale biobrandstof voor verwarmingsinstallaties.

Vzw SVAL is één van de laureaten van de projectoproep ‘Energieambassadeurs’ door de provincie Oost-Vlaanderen. De zorg om houtige biomassa te benutten als lokale hernieuwbare brandstof vraagt inspanningen en dit wordt door de provincie gewaardeerd. Enkele criteria van de provinciale doelstellingen zijn:

• een daadwerkelijke bijdrage aan de energietransitie met als doel de CO2-uitstoot in Oost-Vlaanderen te verminderen en klimaatgezond te worden tegen 2050.

• concrete en haalbare doelstellingen en resultaten.

• betrokkenheid en gedragsverandering van de (afgebakende) doelgroep via communicatie en sensibilisering.

Bij interesse in het gebruik van houtsnippers voor verwarming kan je voor info ook terecht bij de vzw SVAL, mail:info@sval.be of op tel. 0477 74 28 12.

Terug naar alle nieuws