aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

21e Levend Erfgoed Expo zondag 27 augustus 2017 in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Wachtebeke


Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) voor de eenentwintigste keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Met zo’n 5 tot 8000 bezoekers wordt het opnieuw een hoogdag voor onze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Met logistieke steun van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het Eiland in het domein Puyenbroeck omgetoverd tot een kleurrijke verzameling van honderden lokale boerderij- en neerhofdieren. Naast de tentoongestelde hoenders, kalkoenen, ganzen, eenden, geiten, schapen, honden, runderen en trekpaarden, worden ook tal van dieren te koop aangeboden. Daarnaast zijn er keuringen van lokale boerderijdieren, demonstraties met Belgische hondenrassen, huifkartochten, plattelandseducatie, oude ambachten, een hoefsmid, enzovoort.

Voor elk wat wils dus! De Levend Erfgoed Expo is gratis toegankelijk voor iedereen.

Al twintig jaar zet Steunpunt Levend Erfgoed zich in voor het behoud van de streekeigen, en vaak bedreigde, cultuurrassen van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Vaak bezitten deze levende monumenten een schat aan genetisch materiaal die binnen de moderne fok- en landbouwmethoden verloren dreigt te gaan. ‘Wij willen ze levend!’ is één van de slogans van Steunpunt Levend Erfgoed, want de praktijk toont aan dat ze er niet goed aan toe zijn.

Tijdens de jaarlijkse Levend Erfgoed Expo krijgt het grote publiek de kans om er ook echt in levende lijve kennis mee te maken.

21e LEVEND ERFGOED EXPO - PRAKTISCH

Wanneer? zondag 27 augustus 2017

Wat? Levend Erfgoed Expo

Wie? Steunpunt Levend Erfgoed vzw

Waar? Provinciaal Domein Puyenbroeck, Evenementeneiland, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke

Uur? van 10 uur tot 18 uur

Extra: Inschrijven niet nodig. Toegang gratis voor iedereen.

Meer informatie: info@sle.be

Voorzitter Jan Martens, jan.martens@sle.be, 09-362 74 33, www.sle.be.

Terug naar alle nieuws