aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Nieuwe tentoonstelling: Oude liefde. Zorgen voor erfgoed


Op 23 juni start in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename een nieuwe tentoonstelling: ‘Oude liefde. Zorgen voor erfgoed’.

Het is een interactieve expo over zorgen voor onroerend, varend en archeologisch erfgoed.

Allerlei initiatieven van particulieren en verenigingen om erfgoed in Oost-Vlaanderen te bewaren, inspireren de bezoekers van de tentoonstelling: de bunkers in Oosteeklo, het kerkhof van Volkegem, herbestemde kerken en hoeves, oude molens, ...

Dus niet alleen kasteeleigenaars en erfgoedverenigingen zullen dit aanbod kunnen smaken, ook mensen met een hart voor bijvoorbeeld dat kapelletje op de hoek van de straat.

Ook gezinnen zijn van harte welkom, want kinderen kunnen er in de huid van een monumentenwachter, archeoloog, … kruipen.

De expo loopt nog tot het einde van het jaar. Meer info vind je ook via www.oost-vlaanderen.be/oudeliefde.

Erfgoed vind je om de hoek, in de stad, langs landelijke wegen. Het bindt ons met ons verleden, met wie we zijn. Net daarom koesteren vele mensen een oude liefde voor erfgoed.

Oude liefde… roest niet. Erfgoed daarentegen is broos en kwetsbaar. Het vraagt veel zorg van mensen met een hart voor erfgoed. Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Waarom malen oude molens nog? Nu er minder en minder erediensten zijn, wat gebeurt er met de kerken? Een boot op het droge, kan dat? En hoe behoudt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

Oude liefde is een interactieve tentoonstelling over zorgen voor onroerend, varend en archeologisch erfgoed, in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. Ze is gratis toegankelijk en ook voor gezinnen en voor groepen een aanrader.

Oude liefde is een project van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het is een spiegel van de erfgoedwerking die ze de voorbije jaren heeft uitgebouwd en waar ze in de toekomst op inzet. Samen met talrijke enthousiaste erfgoedliefhebbers.

In het harnas voor erfgoed!

Terug naar alle nieuws