aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Boerekreektriatlon voor iedereen op zaterdag 29 juli 2017


In 1985 was het toenmalige Bloso sportcentrum De Boerekreek, het decor voor de eerste recreatieve kwarttriatlon met 16 deelnemers. Dit was een organisatie van wijlen sportraad voorzitter Higan Holderbeke. In het water van de gelijknamige Boerekreek moesten de deelnemers 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen in de polders rond Sint-Laureins. Het gemeentebestuur en de sportraad Sint-Laureins vonden met het Meetjeslandse SMO-Specialized Team een nieuwe organisator die deze jarenlange traditie wensen verder te zetten.

Zaterdag 29 juli 2017 is de Boerekreek wederom het startpunt van de triatlon. Geen kwarttriatlon, maar het Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Alle jeugdreeksen tussen 12 en 18 jaar zullen er op verschillende afstanden strijden voor de Belgische driekleur. Dit wordt de eerste officiële jeugdwedstrijd in Oost-Vlaanderen. Als avondwedstrijd wordt er tevens een sprintafstand georganiseerd De gemeentelijke sportraad was de voorbije jaren steeds organisator, maar zij zullen ook in te toekomst zetelen in de werkgroep en de nodige ondersteuning bieden.

Met de gekozen afstand hopen de organisatoren, naast een breed publiek, ook veel regionale deelnemers te trekken. Afstanden zijn : 500 m zwemmen, 20 km fietsen (non drafting - in groep fietsen verboden) en 5 km lopen. Je hoeft geen topatleet te zijn om deel te nemen. Alhoewel al heel wat toppers en ex-kampioenen hun deelname hebben bevestigd. Men hoopt meer dan 650 atleten te verwelkomen van jong tot iets ouder.

Het aanwezige publiek kan genieten van heel wat gratis randanimatie en randactiviteiten. Voor de jeugd tussen 6 en 11 jaar staat een ironkid zwemloop op het programma over 100 m zwemmen en 1 km lopen. Voor meer info kijk op www.smo-specialized.be onder BK Boerekreektriatlon.

Terug naar alle nieuws