aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Kringlooptuindag zaterdag 10 juni 2017


Kringlooptuindag en feestelijke opening

Op zaterdag 10 juni 2017 is iedereen welkom op het milieupark (Sint-Jansstraat 14) voor de opendeur-kringlooptuindag.

Die dag zullen de kringloopkrachten je graag verwelkomen tussen 9 en 16.30 uur. Je verneemt er niet alleen hoe je thuis compost kan maken en gebruiken, maar ook hoe je snoeihout kan verwerken. Op die manier hoef je niet met hele hopen snoeihout naar het milieupark te komen! Tijdens een demonstratie leer je snoeihout veilig te hakselen of leer je hoe je snoeihout in een vlechtwerk nuttig kunt gebruiken. De kringloopkrachten leren je ook de knepen van het moestuinieren, het houden van kippen en het verwerken van resten.

En tot slot zullen de kringloopkrachten je ook wegwijs maken in de bouw van een insectenhotel. In het park “Groene warande”, dat vlak naast het milieupark ligt, kan iedereen die het wenst, mee helpen bouwen aan een groot insectenhotel. Vanaf 14.00 uur kan je daar terecht voor deze workshop, aangeboden door de kringloopkrachten. Zie voor meer info ook het artikel over de opening van de Groene warande.

Het is dus echt de moeite om eens langs te gaan op het milieupark en in de namiddag aansluitend ook in de Groene warande. Beide plaatsen zijn op korte wandelafstand van elkaar gelegen.

Iedereen die op 10 juni 2017 tussen 9.00 en 16.30 u een bezoekje brengt aan de kringlooptuin en demo-compostplaats op het milieupark krijgt een attentie (een plantje, een zak compost en andere verrassingen) en maakt kans om een compostvat te winnen. Gelieve bij een (gratis) bezoek je voertuig op de parking van de technische dienst te parkeren en een klein eindje te wandelen naar de demoplaats (op het milieupark). Op die manier willen we files vermijden.

Terug naar alle nieuws