aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Uitnodiging opening Groene Warande zaterdag 10 juni 2017


De gemeente heeft de eer u uit te nodigen op zaterdag 10 juni 2017 voor de opening van een gloednieuw park “Groene Warande”.

Om 14.00 uur wordt het park officieel ingehuldigd. Daarna wordt het park ingewandeld en trakteert de gemeente u op een gebakje en een drankje. U kan in het park op ontdekking gaan naar de verschillende fruitbomen en andere aanplantingen, het bloemenveld voor bijen, het insectenhotel, de speeltuin, de picknickplaats, …

Van 14.00 uur tot 16.30 uur zijn er verschillende standhouders die u graag informatie geven of die graag hun producten aan u voorstellen. Volgende standhouders verwelkomen u graag:

standhouders
Klik om te vergroten

- Het provinciaal domein Het Leen geeft u graag info over bos en arboretum.

- De bijentelersgilde St-Ambrosius toont u graag hoe bijen leven en waarom ze zo belangrijk zijn.

- De kringloopkrachten organiseren een workshop : “hoe maak je een insectenhotel”. Iedereen die wil, kan meehelpen bouwen aan een groot insectenhotel: eveneens tussen 14.00 uur en 16.30 u.

- Biologisch fruitbedrijf Koenraad Van Eykeren geeft graag info over de kweek van fruitbomen, natuurlijke vijanden, belang van bijen,…

Verder zullen de kinderen zich kunnen uitleven op de nieuwe speeltuigen in het park. Het is een park voor jong en oud. Mis dit feestelijk openingsmoment dus niet. We hopen u in ieder geval te mogen verwelkomen vanaf 14.00 uur.

U kan vanuit het park ook verder doorlopen naar de demoplaats kringlooptuinieren op het milieupark (zie ook artikel over de kringlooptuindag). De Groene Warande is gelegen tussen het milieupark en verkaveling Vlasbloem in Sint-Jan-in-Eremo. Het park is te bereiken via de Sint-Jansstraat, verder doorgaan naar de Bisdomstraat en daarna afslaan in de straat Vlasbloem.

Dit park wordt u aangeboden door de gemeente Sint-Laureins en volgende partners:

logo platteland
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws