aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Sint Margenieten in de kerk te Sint-Margriete donderdag 27 april 2017


Sint Margenieten : Luisteren naar hemels mooie muziek in de kerk van Sint-Margriete donderdag 27 april om 19u30u.

"Sint Margenieten” is een kleinschalig en eenvoudig initiatief van onze kerk in Sint-Margriete. Op een passende manier genieten van de rijkdom van onze kerkelijke muzikale cultuur doorheen haar geschiedenis, staat hierbij centraal.
Thuis kunnen we ook genieten van de schat aan muziek die specifiek voor de grote kerken en koninkrijken geschreven is door grootmeesters als Bach, Haendel, Couperin, Charpentier, Pergolesi, Scarlatti, Monteverdi, Vivaldi,en ook nog zovele andere bekende en onbekende componisten.
Maar eens we dit kunnen ervaren in een kerk komt er wondere dimensie bij die we thuis nooit kunnen realiseren. In de kerk horen we net wat de componist bedoeld heeft, de nagalm vormt een nieuwe harmonie met daaropvolgende tonen of benadrukt op bijzondere wijze het laatst gezongen woord. We worden omringd, gedragen en meegenomen door de muziek en de hemelse stemmen.

De akoestiek van de kerk en de muziek van grootmeesters nodigen ons samen uit tot een uitzonderlijke ervaring en meditatie. In overvolle grote kathedralen worden op deze manier indrukwekkend mooie live concerten gegeven, met de beste ensembles, de meest geliefde bassen, tenoren, contra-tenoren, alt en sopraanstemmen. Naar verhouding kan er in onze kerk van Sint-Margriete, genoten worden van spirituele muziek, door een digitale opname te beluisteren. De goede akoestiek van onze kerk maakt de ervaring compleet, dat beloven we jullie.

Een eenvoudige manier om samen te (her)ontdekken hoe intens en mooi dit kan zijn. Vooraf krijgt u toelichting over het werk dat we gaan beluisteren, de componist en de uitvoerders en de plaats van de muziek in het kerkelijk jaar en de culturele context. Uiteraard krijgt de nodige info om het thuis opnieuw te beluisteren, mee. Achteraf praten we na en wordt u een drankje aangeboden. Deze Sint Margenieten draait uiteraard rond de thematiek van Pasen en de verrijzenis.

We heten u welkom op donderdag 27 april om 19u30 in de kerk van Sint-Margriete.We voorzien maximum een uurtje voor uitleg en muziek samen en op nagenieten en napraten staat geen tijd.

Antoine Baecke, namens de Kerkraad
Pierrot Cardyn voor muziek en toelichting
Sint Margenieten op Facebook

Terug naar alle nieuws