aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Afschakelplan elektriciteit bij energieschaarste terug van toepassing vanaf 01 november 2016


Vanaf 01 november is het afschakelplan bij energieschaarste terug van toepassing. Er zijn voor onze gemeente geen veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

Bijna alle straten van Watervliet zitten vervat in het afschakelplan onder schijf 6.

De volledige stratenlijst kan je hier raadplegen: overzichtslijst afschakelplan Sint-Laureins (pdf, 370.9 kB).

Het afschakelplan verdeelt ons land in 8 schijven. Eén schijf tegelijk wordt afgeschakeld. Maar mocht het stroomtekort te groot worden, kunnen meerdere schijven betrokken worden.

De afschakelprocedure voorziet een rotatiesysteem in dalende volgorde. Eerst komen de straten in schijf 8 in aanmerking om zo te komen tot schijf 2, daarna opnieuw van schijf 8 tot schijf 2. Schijf 1 wordt enkel afgeschakeld bij een Europees incident. Door dit rotatiesysteem worden niet steeds dezelfde inwoners geconfronteerd met deze afschakeling.

Mocht er de komende winter een stroomtekort zijn en het afschakelplan treedt in voege, dan duurt een afschakeling maximum 3 uur en dit tussen 17 en 21 uur. Via de media zullen de bewoners hierover enkele dagen op voorhand verwittigd worden. Tijdens deze afschakelperiode stellen we ons cultureel centrum De Meet open. Elke getroffen bewoner kan er dan terecht voor een tas koffie of een warme tas soep.

Terug naar alle nieuws