aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

vzw Landschappen Sint-Laureins

logo vzw landschappenDe vzw "Landschappen Sint-Laureins" werd in 1999 opgericht.

De vereniging werkt aan het behoud en de ontwikkeling van het landschap in onze gemeente Sint-Laureins.

Ons landschap heeft een grote waarde, omdat het voor de toekomst belangrijk is.

Wij hebben geen belangstelling voor huizen die een halve meter te breed of te smal gebouwd zijn: bouwovertredingen interesseren ons in principe niet. Als de dijken, de bomenrijen en andere belangrijke landschapselementen maar gespaard worden. Nieuwe gebouwen zijn voor ons niet noodzakelijk een probleem: met een behoorlijk groenscherm kunnen zij ingepast worden in het landschap. Zo hebben de vogels er ook iets aan.

Wij willen dus niet dat de landbouw of een andere economische activiteit onmogelijk wordt. Belangrijk is dat het landschap er niet onder lijdt.

Wij willen onze kinderen liever dijken nalaten dan betonnen wegen, liever bomenrijen naast een soms licht hobbelig wegdek dan rijbanen van 6 m breed met verkeersdrempels. Onze gemeente heeft maar één kasseiweg meer en die willen wij behouden.

Wij willen de mensen die het beleid bepalen laten inzien dat het landschap één van de grootste troeven van onze gemeente is. Dit moet dan ook met de grootste zorg bewaard en verbeterd worden.

En dat hoeft niet duur te zijn.

Hoe meer leden wij hebben, hoe sterker onze argumenten worden. Iedereen is welkom. Onze leden zijn afkomstig uit alle verschillende politieke en sociale hoeken, zodat wij voor iedereen een gesprekspartner kunnen zijn.

Het jaarlijks lidgeld bedraagt 10 Euro per persoon. Jeugdleden 5 euro. Ereleden betalen 25 Euro. Lid worden betekent ook dat u, naast de financiële ondersteuning, onze doelstellingen steunt. U hebt ook inspraak via de algemene vergadering.

Uw steun hebben wij nodig.

Voor alle andere informatie kunt u zich richten tot de bestuursleden:
Roger De Cock, tel. 09-379 86 43
Urbain Herrebout, tel. 09-379 86 30
Marc Govaert, tel. 0477-36 23 77

Milieu

Dorpsstraat 91
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 55
F 09/379 07 77
milieu@sint-laureins.be