aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Nuttige bibliotheeklinks

Wil je meer weten over literatuur, literaire prijzen, leesbevordering, boekbesprekingen?

· www.bibliotheek.be

De Vlaamse catalogus met handige recensies uit de Leeswolf en besprekingen uit de boekenbijlagen van De Morgen en De Standaard. De catalogus is gelinkt aan Mijn Bibliotheek. Wie lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden op Mijn Bibliotheek om online boeken te reserveren en te verlengen. Je krijgt er ook toegang tot de extra online diensten zoals het krantenarchief.

· www.lezerstippenlezers.be

Op deze site vind je boekentips van en voor lezers. Je kan zoeken op titel of auteur en zo de mening bekijken van andere lezers.

· www.boek.be

Boekenwebsite die gelinkt is aan de Vlaamse boekhandels. Je vindt er onder andere leestips van bv’s en heel wat boekennieuws.

· www.Librarything.nl  en www.goodreads.com

Beide websites zijn netwerken voor boekenliefhebbers, beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Dit zijn de mogelijkheden: 

- Leestips opzoeken op basis van wat je graag leest.

- Een lijst/catalogus bijhouden van wat je gelezen hebt, van de boeken die je in huis hebt en wat je wil lezen.

- Je kan ook bekijken wat jouw vrienden graag lezen.

· www.stripspeciaalzaak.be

Recente besprekingen van nieuwe strips en een uitgebreid archief met recensies.

· www.dbnl.org

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren is een website over de Nederlandse Literatuur, taal en cultuurgeschiedenis.

· www.literatuurplein.nl

Professionele leestips van de Noorderburen. Je vindt er romansuggesties op basis van eigenschappen van het verhaal of kenmerken van de personages/plot/plaats. De suggesties en boekprofielen worden geleverd door 40 professionals, de website wordt beheert door Koninklijke bibliotheek Nederland.

· www.jeugdliteratuur.org

Meer weten over een auteur of illustrator? Bij de auteurs in vet vind je informatie over leven en werk, bekroningen, een bibliografie en links naar meer informatie.

· www.kjv.be

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen bestaat meer dan 30 jaar. Je kan onderduiken in het archief met alle nominatielijsten en bekroningen. Veel leesplezier!

· www.boekenzoeker.org

Leestips voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Er zijn vier leeftijdscategorieën met elk hun eigen boekentips. De website is een samenwerking van Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen Nederland en Iedereen Leest.

· www.makkelijklezenplein.be

Kinderen en jongeren die moeite hebben met lezen kunnen hier terecht voor leestips en informatie.

Bibliotheek

Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
T 09/379 07 40
bibliotheek@sint-laureins.be