aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Samana CM Het Noorden

samana
Klik om te vergroten

De socio-culturele vereniging SAMANA CM ‘Het Noorden’ bestaat sinds 1980 in groot Sint-Laureins. Het is een beweging van en voor langdurig zieken en zorgbehoevende personen, hun omringende familie én hun mantelzorgers die het samen mét gezonde vrijwilligers voor elkaar opnemen. Samana heeft als betrachting om de thuisgebonden- en langdurig zieken op regelmatige basis en gratis een huisbezoek te brengen. Leden die in het ziekenhuis zijn opgenomen krijgen eveneens bezoek aan het ziekbed. Huisbezoeken worden steeds gebracht in overleg met de betrokken zieke en zijn huisgenoten.

Op de hoogdagen van Pasen en Kerstdag en op de Nationale Ziekenzondag “dag van de chronisch zieke mens”, ( 2° zondag van oktober ) wordt aan de thuisgebonden zieken een attentie aangeboden, op hun verjaardag ontvangen de jarigen een verjaardagskaart.

Iedere maand, op de 3° dinsdagnamiddag is er een ledenbijeenkomst met voordracht, ontspanning en/of animatie in één van de 5 deelgemeenten van Groot Sint-Laureins.

Jaarlijks, in augustus, is er een aangepaste daguitstap.

Voor de namiddagactiviteiten wordt een kleine, aangepaste bijdrage gevraagd.

Elke CM aangeslotene is automatisch lid van Samana en kan dus aan alle activiteiten deelnemen of vrijwilliger worden.

‘Samana-magazine’: maandblad voor chronisch zieken en hun mantelzorgers kost 10 € voor een jaarabonnement. Het wordt maandelijks via de post op het thuisadres toegestuurd.

Contactpersonen :

Voorzitter : Hedwige De Busscher,

Sint-Janspolderdijk 5

9982 Sint-Jan-in-Eremo

09 / 379 87 55

Secretaris : Jeanne Haelewyn,

Nieuwbedelf 14

9980 Sint-Laureins

09 / 379 80 82

Medebestuursleden : Francine Calsyn, Rosette De Paepe, Andrea Dhaese , Lydie Hermie, Jacqueline Van De Voorde,

Lena Samyn : verantwoordelijke huis- en kliniekbezoek,

Jeannine Verwilst : verantwoordelijke pastoraal.

Vaste medewerkers : Steven Bekaert, Romaan Boelens, Daisy Bruggeman,Ingrid De Paepe, Ghislaine Goethals, Fientje Ketels, Ann Ronse, Mariette Schautteet, Lizette Van Den Hemel, Katrien Vanpoucke.

Cultuur

Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 48
F 09/218 76 51
dienstvrijetijd@sint-laureins.be