aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Nieuwe sportactiviteiten

Beneladies Tour opnieuw te gast in Sint-Laureins

Voor de 4e editie van de Beneladies is onze gemeente terug gastgemeente voor deze hoogstaande internationale wielerwedstrijd voor vrouwen. De wedstrijd kent enkele grondige veranderingen tegenover de drie vorige edities. De wedstrijd wordt opgewaardeerd naar het 2-1 statuut binnen de UCI wat de kwaliteit en het aanzien van deze rittenwedstrijd gevoelig moet verhogen. Bovendien werd de wedstrijd uitgebreid naar vier dagen.

Op zaterdag 15 juli doet het peloton het Meetjesland aan met Sint-Laureins als start- en aankomstplaats met criterium (80km over 4 plaatselijke ronden) in het dorpscentrum en een individuele tijdrit in het avondprogramma. De aankomst- en startzone ter hoogte van het gemeentehuis is op zaterdag van 17u00 tot 20u volledig verkeersvrij voor een super snelle tijdrit over een afstand van ruim 10 km.

Voor verdere vragen kan je terecht bij de gemeentelijke sportdienst (09/218 76 40) neem een kijkje op www.beneladiestour.be voor de laatste info.

Boerekreektriatlon voor iedereen

triatlon bk jeugd

Op zaterdag 29 juli 2017 is de Boerekreek wederom het startpunt van een triatlon. Geen kwarttriatlon, maar het Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Alle jeugdreeksen tussen 12 en 18 jaar zullen er op verschillende afstanden strijden voor de Belgische driekleur. Dit wordt de eerste officiële jeugdwedstrijd in Oost-Vlaanderen.

Als avondwedstrijd wordt er tevens een sprintafstand georganiseerd.  Een leuke afstand voor de recreant en toegankelijk voor iedereen. De gemeentelijke sportraad was de voorbije jaren steeds organisator, maar zij zullen ook in te toekomst zetelen in de werkgroep en de nodige ondersteuning bieden.

Ook voor de kinderen tussen 6 en 11 jaar is er een recreatieve ironkids over 100m zwemmen in open water en 1 km lopen. Voor verdere vragen kan je terecht bij de gemeentelijke sportdienst 09/218 76 40 neem een kijkje op www.smo-specialized.be voor de laatste info.

Initiaties voor 50-plussers aan de Boerekreek

We willen het sport- en recreatiecentrum graag extra promoten bij onze eigen inwoners en de water- en paardensport toegankelijker maken. Tijdens de sportkampen, watersportdag en opendeurdag konden de inwoners reeds kennis maken, maar we willen ook een specifiek aanbod op maat van de 50-plussers aanbieden. Zowel actieve als minder actieve medioren kunnen deelnemen aan volgende activiteiten:

- Boogschieten en oriëntatie : vrijdag 7 juli 2017 van 14u tot 16u

- Caravelle en kano : vrijdag 1 september 2017 van 14u tot 16u

Deelname is gratis maar wel vooraf inschrijven minstens één week voor de activiteit bij de sportdienst of OKRA-verantwoordelijke, anders betaal je 10 euro voor deze laattijdige aanmelding. Voor inschrijvingen of info kan je bij de gemeentelijke sportdienst terecht.

Sport

Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 45
F 09/218 76 51
dienstvrijetijd@sint-laureins.be