aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Huis van het Kind

Gemeente Sint-Laureins heeft een subsidiedossier ingediend bij Kind en Gezin om in aanmerking te komen voor subsidies teneinde een Huis van het Kind op te richten.

Onze gemeente kan dus activiteiten organiseren waarbij het welzijn van zowel de opvoedingsverantwoordelijken (ouders, grootouders, onthaalouders, ... ) als de kinderen én jongeren van onze gemeente bevorderd worden.

Concreet gaat het hierbij om een lokaal samenwerkingsverband van reeds bestaande verenigingen om nieuwe initiatieven en projecten op poten te zetten, of bestaande lokale initiatieven verder uit te bouwen en en te ondersteunen.

Een Huis van het Kind wil dus een samenwerking zijn tussen organisaties die inwoners helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops, ... .

Om het nieuwe Huis van het Kind te promoten, heeft elk schoolgaand kind een pleisterdoosje met het logo op, ontvangen. Dit is een handig gadget, dat je steeds in je handtas, schooltas of rugzak kwijt kan en het komt steeds van pas!

Voor verdere vragen rond het Huis van het Kind kan je terecht in het Huis van het Kind, Leemweg 24 in Sint-Laureins. Telefoon: 09 218 76 40 of via mail naar huisvanhetkind@sint-laureins.be.

Een greep uit het aanbod activiteiten:

2019

  • Vorming 'straffen en belonen' voor onthaalouders, kinderbegeleiders, ouders en grootouders
  • Theatervoorstelling 'IKANDANI' voor het 6e leerjaar van het basisonderwijs in Sint-Laureins, in CC De Meet

2020

  • Filmnamiddag in de cinemazaal Huis van de Vrije Tijd/Huis van het Kind, Leemweg 24 in Sint-Laureins
  • Bouwen van een wilgenhut op het speelterrein 't Sentrum, Singelken 15 in Sint-Laureins
  • Theatervoorstelling 'KOE in BLIK' voor het 5e leerjaar van het basisonderwijs in Sint-Laureins in de parochiezaal

22 Logo huis van het kind
Klik om te vergroten

Jeugddienst

Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 46
F 09/218 76 51
dienstvrijetijd@sint-laureins.be