aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Voorbije activiteiten

Activiteiten jeugddienst 2014

Uitstap Popeiland 2014 op woensdag 24 juni 2014

De laatste woensdag voor de zomervakantie is traditiegetrouw de dag waarop de jeugdraad en de jeugddienst de uitstap naar Popeiland in Puyenbroeck inplannen. Het evenementeneiland wordt dan omgetoverd tot een heus popfestival voor 8-14 jarigen.

We trokken met een bus vol enthousiaste kinderen naar Popeiland! De monitoren van de speelpleinwerking en de KSA begeleidden deze kinderen en hadden er zelf ook veel plezier in! Naast tal van randactiviteiten konden de kinderen ook genieten van enkele optredens van o.a. Urbanus en de fanfaar, Slongs Dievanongs, Ian Thomas en Bandits!

En reken er maar op dat we ook in 2015 terug een uitstap naar Popeiland maken!

Skatetour jeugddienst op zaterdag 11 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober 2014 werd voor alle skaters van Sint-Laureins een skatetour georganiseerd naar een groot skatepark. Deze keer gingen we een volledige dag naar Area 51 in Eindhoven. Deze skatetour werd georganiseerd in samenwerking met E-skate, een organisatie uit Eeklo die alle skaters via digitale weg samenbrengt. Aangezien de bus volzet was, en dit zo een groot succes was, wordt de organisatie van deze skatetour in de toekomst opnieuw gepland!

Jeugddag Damme op 18 oktober 2014

Op zaterdag 18 oktober 2014 was het opnieuw zover: alle kinderen tussen 6 en 12 jaar van de verbroederde grensgemeenten Maldegem, Sint-Laureins, Damme en Sluis konden deelnemen aan de ‘Jeugddag van de Verbroederde Grensgemeenten’. Samen met enkele vrijwilligers van de jeugdraad werden de kinderen met de bus opgepikt om richting Damme te rijden! Het thema was ‘Bollie De Dappere Circusclown’ : die was verdwenen in de teletijdmachine. Dé opdracht van de kinderen was om de dappere circusclown terug te halen via het vervullen van enkele spelopdrachten. Na het spelen van alle activiteiten, waarbij de kinderen een tovervloeistof verzamelden, konden ze via het afsluitend toneeltje proberen om Bollie De Dappere Circusclown terug te halen met de teletijdmachine! Opdracht geslaagd!

Graffiti Jam op 14 november 2014

Tijdens de Graffiti-Jam van 14 november 2014 konden de 12-18 jarigen, leden van de jeugdverenigingen en de jeugdraadsleden alle tips en tricks leren over het graffiti spuiten. Leidraad daarbij waren de Sentse dialectwoorden die we in een modern jasje hebben gestoken. Deze graffiti-jam kaderde in het project ‘Stroatlueebers’ waarbij we jongeren terug in contact wilden brengen met het plaatselijke dialect. De Watervlietse graffitikunstenares Maripol heeft de jongeren begeleid en er zelf ook heel hard van genoten. De resultaten van deze graffiti-avond zullen in het straatbeeld verankerd worden, nl. op het speelplein te Watervliet.

Kunstendag voor Kinderen op 16 november 2014

De Kunstendag voor Kinderen op zondag 16 november 2014 vond voor deze eerste keer plaats in’t Kan10tje te Bentille. Kinderen tussen 6 en 12 jaar konden daar deelnemen aan een workshop van Maripol, een workshop van Graffiti Jeugddienst VZW en het rijmen en rappen met Meneer Megaferm! Ook deze Kunstendag voor Kinderen kaderde in het project ‘Stroatluuebers’ waarbij we de oude dialecten terug onder de aandacht van de kinderen wilden brengen.

Jeugddienst

Leemweg 24
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 46
F 09/218 76 51
dienstvrijetijd@sint-laureins.be