aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Toelating tot het afsteken van vuurwerk

In Sint-Laureins geldt een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerken, voetzoekers te laten ontploffen en carbuurkanonnen af te vuren.

Naargelang zijn bestemming en zijn gevarengraad wordt vuurwerk onderverdeeld in :

-         spektakelvuurwerk met zijn toebehoren waarvan het afschieten onder de volledige verantwoordelijkheid van de professionele vuurwerkmaker valt

-         feestvuurwerk : klein vuurwerk dat aan particulieren mag verkocht worden en waarvan het afschieten onder de volledige verantwoordelijkheid van de particulier valt

-         vuurwerk voor technisch gebruik of seinvuurwerk.

Er kan een uitzondering toegestaan worden op het algemeen vuurwerk verbod maar de uitzondering moet vooraf met een machtiging worden aangevraagd bij de burgemeester.

Bij elke aanvraag wordt onderzocht of de locatie geschikt is, rekening houdend met  de omgeving en wordt advies aangevraagd aan politie en brandweer.

Er is wel vereist dat bij deze handelingen de gepaste veiligheidsmaatregelen worden genomen om het veroorzaken van schade of gevaar aan derden te vermijden.

Vuurwerk afsteken gebeurt onder de verantwoordelijkheid van wie het afsteekt en die kan ook burgerlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade die derden ondervinden door het afgestoken vuurwerk.

Het aanvraagformulier kan je hier (pdf, 27.8 kB) downloaden.           

Info: dienst logistiek, tel. 09/218.76.40 of logistiek@sint-laureins.be

Milieu

Dorpsstraat 91
9980 Sint-Laureins
T 09/218 76 55
F 09/379 07 77
milieu@sint-laureins.be