aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Wandel Mee in Sint-Laureins op 11 november 2018


Op 11 november 2018 organiseren de gangmakers van Evergem Sport! vzw, in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Laureins en Evergem, in Sint-Laureins hun 37e Wandel Mee.

Vanaf 10 uur kan men starten. Inschrijven gebeurt in de crypte van het gastvrije Godshuis, Leemweg 11 te Sint-Laureins (recht tegenover de sporthal). Er is keuze tussen 5 km, 9 km, 15 km of 17 km. Tijdens de wandeling kan men zijn keuze nog veranderen. Voor de rolstoelgebruikers is er een parcours van 5 km en van 9 km. Deelnemen kost € 1. Men betaalt ter plaatse bij inschrijving. Om 17 uur wordt iedereen verwacht terug te zijn in het Godshuis en sluit het wandelsecretariaat. Na de wandeling kan men rustig nagenieten in de gezellige crypte of wie wat wenst te eten kan dit in de Sente ‚óŹ Bistro Bar van het Godshuis (reserveren via info@godshuis.be of tel. 09 223 15 10). Er is een heel ruime parking.

Ook wordt er vanuit Evergem busvervoer georganiseerd. De bus vertrekt om 9.30 uur op Sleidinge-Dorp aan de kerk, om 9.40 uur aan de bushalte aan GBS Evergem, om 9.50 uur aan de bushalte Moleneinde in Wippelgem en om 10.00 uur aan de school in de Lindenlaan Ertvelde. Er zijn bussen terug vanuit Sint-Laureins om 15.00 uur en om 17.00 uur. Tickets voor de bus zijn vooraf te koop in de Evergemse Sportdienst en bij de gangmakers. Individuën en de eerste drie leden van een gezin betalen € 6. Vanaf het vierde lid van een gezin betaalt men € 3. Hierbij is de deelnameprijs aan Wandel Mee inbegrepen.

Alle wandelaars wandelen van het Godshuis naar het Leopoldkanaal. Het Godshuis werd gebouwd tussen 1843 en 1849. In het begin van de 21e eeuw werd het gerestaureerd. Het Leopoldkanaal werd in dezelfde jaren aangelegd als de bouw van het Godshuis. Het moest dienen om de polders droger te krijgen nadat de Nederlanders de afwateringsbeken hadden afgesloten. Het zou ook een verbinding vormen tussen het Kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate en de Noordzee. Andere inzichten lieten het Leopoldkanaal stoppen in Boekhoute. Alle wandelingen lopen, meestal langs verharde veldwegen, door de polders. Honderden watervogels bevolken de talrijke kreken die we zowat heel de wandeling door kunnen bewonderen. Deze kreken ontstonden niet enkel door het turfsteken als brandstof, maar zijn vooral uitgeschuurd tijdens de grote overstromingen tussen de 13e en de 15e eeuw. Gelukkig hebben de Nederlanders nu stevige dijken langs de Westerschelde gebouwd… De 15 km en de 17 km komen tot bij de Boerekreek in Sint-Jan-In-Eremo, waar er bij de ‘palingvissers’ een rustpunt is met een natje en een droogje verzorgd door de Sentse dames van de vierdezaterdagwandeling.

Terug naar alle nieuws