aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

bezoekerscentrum

Sint-Laureins is een uitgesproken plattelandsdorp met veel land- en tuinbouw. In het hartje van het dorp kun je een bezoek brengen aan het Plattelandscentrum Meetjesland. Dit interactieve bezoekerscentrum biedt op een eigentijdse manier antwoorden over de hedendaagse land- en tuinbouw. In een educatieve opstelling krijg je een beeld over de geschiedenis van de land- en tuinbouw.

Als uitgesproken voedingsregio wil het centrum ook aandacht besteden aan de relatie tot andere sectoren als voedselverwerkende bedrijven en de industrie. Ook kan je er terecht voor meer info rond hoeve- en streekproducten uit het Meetjesland. Een eigentijdse film maakt je bezoek onvergetelijk. Zesmaandelijkse wisseltentoonstellingen, diverse cursussen, een werking rond volksverhalen in het Meetjesland en uiteenlopende activiteiten houden het centrum actueel.

Het centrum biedt een ideale uitvalsbasis om te “toeren tussen boeren” of om het krekengebied en de rest van het Meetjesland te ontdekken. Rondleidingen voor groepen zijn steeds mogelijk na afspraak. .

Info:

Plattelandscentrum Meetjesland

Leemweg 24

9980 Sint-Laureins

T 09 379 78 37

info@plattelandscentrum.be

www.plattelandscentrum.be

plattelandscentrum