aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

sport en spel

Vakantiesport @ De Boerekreek

Tijdens de zomervakantie biedt het Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek verschillende sporten aan. Wil jij graag eens paardrijden, windsurfen of 'suppen'? Dit kan vanaf 10 tot 65 jaar op vastgelegde data.

Info:

Sportcentrum De Boerekreek
Sint-Jansstraat 132
9982 Sint-Jan-In-Eremo

T 09 218 96 71

www.boerekreek.be of via boerekreek@oost-vlaanderen.be

Teambuilding @ De Boerekreek

De Boerekreek biedt sinds kort nieuwe sportpakketten aan voor groepen van alle leeftijden. Ideaal om de groepsband te versterken of gewoon voor een sportief dagje uit. Er is keuze uit onderstaande activiteiten:

Arrow Battle

ArrowBattle
Klik om te vergroten

Hou je van avontuur en spanning? Met deze intensieve challenge waan je je even terug in de middeleeuwen. Bepaal samen een tactiek en leid jouw team naar de overwinning. Maar pas op! Anderen liggen op de loer om ook jou te pakken. Arrow Battle is een tactisch spel met echte bogen en speciale pijlen. Het is een combinatie tussen boogschieten, paintball en trefbal. Je ervaart minstens zoveel adrenaline maar zonder de vieze vlekken en blauwe plekken. Je schakelt de tegenstanders uit door ze met een pijl te raken. Dankzij de soft tops op de pijlen en extra gezichtsbescherming voor de deelnemers is dit spel volkomen veilig en doet het geen pijn!

130 euro / 2 uur voor maximum 24 personen
Vanaf 10 jaar
Maximum capaciteit 24 personen

Adventure Games

In deze uitdagende activiteit nemen teams het tegen elkaar op in sportieve, tactische en avontuurlijke proeven. Elke activiteit krijgt een origineel tintje. Op maat van de groep stellen we een gevarieerde mix samen: monkey race, arrow battle, angry birds, gps-zoektocht. Alle teamleden verleggen samen hun grenzen en komen er sterker uit.

130 euro / 2 uur voor maximum 24 personen
Vanaf 10 jaar
Maximum capaciteit 72 personen

Sup XL

SUBXL004
Klik om te vergroten

Een SUP (Stand-Up-Peddeling) voor mensen met grootheidswaanzin. Op dit XL-board kunnen maar liefst 10 à 12 personen zich samen uitleven. Ideaal als teambuildingsactiviteit! Wie blijft het langste droog?

130 euro / 2 uur voor maximum 24 personen
Vanaf 8 jaar
Maximum capaciteit 24 personen

Highland Games

HighlandGames
Klik om te vergroten

Verdeel je clan in teams en neem het tegen elkaar op in authentieke Highland Games. Het paalwerpen, touwtrekken, vatenrollen en hamerwerpen testen uw kracht, vergeet ook niet dat de samenwerking essentieel is in de ludieke zakkenloop XL en palenslalom. Zorg ervoor dat je niet in de knoop geraakt terwijl je een levensgrote katapult in elkaar sjort. Wij zorgen voor de kilts en de fun, jullie voor het enthousiasme!

Lasershooting

lasershooting

We spelen diverse spelen zoals 'Free For All', 'Team Deathmatch', 'VIP' en 'Capture The Flag'. Werk goed samen om als team winnend al deze spelen af te sluiten. Je hoeft niet bang te zijn om jezelf pijn te doen omdat we elkaar bestoken met onschadelijke infraroodstralen. Deze geweren schieten echter wel tot op 100 meter!

130 euro / 2 uur voor maximum 24 personen
Vanaf 7 jaar
Maximum capaciteit 24 personen

Bumperball

bubble-ball-game
Klik om te vergroten

Bots! Knal! Rol! Tuimel! Een korte samenvatting van deze supercoole activiteit. Neem plaats in een Bumperball en versla het andere team in een wedstrijdje voetbal. Als gewenning spelen we eerst enkele ludieke spelletjes als estafettes, 'King of The Hill', 'Bumper mag ik overvaren?',... Afronden doen we steeds met een wedstrijdje voetbal.

225 euro / 2 uur voor maximum 10 personen
Vanaf 12 jaar
Maximum capaciteit 24 personen

Info:

Sportcentrum De BoerekreekLogo Boerekreek
Sint-Jansstraat 132
9982 Sint-Jan-In-Eremo

T 09 218 96 71

www.boerekreek.be of via boerekreek@oost-vlaanderen.be

Survivalrun Meetjesland

De Meetjesland survivalrunclub geeft aan scholen, sportclubs en individuele groepen de mogelijkheid om gebruik te maken van de accommodatie die ze als avonturenclub hebben gecreëerd langsheen het Schipdonkkanaal in Adegem. Je kan er boomstamlopen, boogschieten, kajakken, touwhindernissen beklimmen, klim- en sluipnetten beleven, enz. Materiaal en begeleiding wordt voorzien. Verken een knap stukje Meetjesland op een avontuurlijke manier. Ook voor verjaardagsfeestjes!

Info:
Carlos Bonamie
Moershoofdeweg -17
9980 Sint-Laureins

T 09 379 05 40
carlos.bonamie@telenet.be

www.survivalrun-meetjesland.be

Krulbol, een typisch Meetjeslandse volkssport

Als er iets echt typisch is voor het Meetjesland, dan wel de krulbolsport. Krulbol wordt in Vlaanderen al eeuwen beoefend. Getuige daarvan oude bolreglementen die in alle steden en gemeenten van Vlaanderen en Frans-Vlaanderen zijn teruggevonden. Ook middeleeuwse schilderijen en een vondst van krulbollen in Arras bewijst de vroegere populariteit van de sport in heel Vlaanderen. Nu wordt krulbol nog beoefend in de 13 gemeenten van het Meetjesland en enkele omliggende dorpen in Waasland, West- en Zeeuws-Vlaanderen. Wil je ook eens proberen? Het belooft een gezellige namiddag te worden. De Belgische Krulbolbond maakt je wegwijs en stuurt je naar één van de honderden bolbaantjes in de regio.

Info:

Belgische Krulbolbond
Koekoekstraat 4
9940 Ertvelde (Evergem)
België

T 0476 46 60 02

www.krulbol.be

Multifunctioneel buitensportterrein

Van 1 april tot eind september kan het multifunctioneel buitensportterrein (achter de sporthal) van Sint-Laureins gebruikt worden door sportclubs of individuele gebruikers. Het terrein is voorzien van een kunststof en schokabsorberende ondergrond. Men kan er tennissen (1 veld), basketballen, voetballen en andere sporten beoefenen. De kostprijs per uur bedraagt 3€ of reserveer wekelijks een vast uurtje bij de sportdienst voor 30€ voor een volledig sportseizoen. Ook mensen die een weekendje verblijven in onze gemeente kunnen hier terecht na reservatie.

Info:
Dienst vrije tijd

Sportfunctionaris

Dorpsstraat 87

9980 Sint-Laureins

T 09 218 76 40

dienstvrijetijd@sint-laureins.be