aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

attracties

Hier vind je geen wereldschokkende attracties, maar als je de tijd neemt, ontdek je achter iedere hoek en onder elke steen een klein of groot verhaal.

Verrassend zijn de talrijke kreken, het langgerekte Leopoldkanaal, de vele waterplassen die je telkens weer passeert tijdens je fiets-of wandeltocht in de weidse polders. Klik hier (pdf, 1.8 MB) voor het volledige groepsaanbod in het Meetjesland.

Belevenisplek Oostpolderkreek "Paling in 't groen"

Ter hoogte van de Oostpolderkreek vind je een heerlijk rustplekje waar je even kan verpozen tijdens je fiets- of wandeltocht aan de oevers van de kreek. Tegelijk kom je meer te weten over paling in onze kreken, over vismigratie en de waterhuishouding in dit poldergebied. Bij regenweer kan je schuilen onder de gezellig ingerichte overdekte picknickplaats. Of waan je een echte palingvisser bij het ophalen van het kruisnet van de authentieke palingschuit, hier beter gekend als 'platbodem'. Je kan deze plek ook bezoeken met een gids, een leuke tip voor scholen en groepen. Achteraf neem je in het levensgrote kader een kiekje van je gezelschap met de unieke Oostpolderkreek op de achtergrond.

Meer info? Dienst Vrije Tijd

Laat je meevoeren naar de wereld van de palingvissers!

Oostpolderkreek

Op de gevarieerde rondleiding aan de oevers van de nieuwe belevingsplek “Paling in ’t groen” maak je op ludieke én leerrijke manier kennis met onze Meetjeslandse palingvangst en haar verleden.

Nog nooit gehoord van ‘peuren’, ‘polszakken’ en ‘pandarmes’? Na het gegidste bezoek zul je ongetwijfeld met een rijkere woordenschat en kennis naar huis gaan! Tijdens het bezoek zal de gids met veel plezier enkele vaktermen verklaren en je vertrouwd maken met de oude gebruiken van de palingvissers. Je zal ook uitgebreid uitleg krijgen over het leven van de paling (hoe verloopt de jaarlijkse trek? Wanneer is het paaitijd?) en zijn tegenstander, de palingvisser. Maar het blijft niet bij uitleg alleen! Zo zul je bovendien met eigen ogen kunnen zien hoe de palingvangst in zijn werk gaat dankzij een demonstratie van de gids én krijg je gedurende de hele rondgang vermakelijke verhalen te horen. Kortom, tijdens de rondleiding op deze idyllische plek word je zowel visueel als verbaal ondergedompeld in de wondere wereld van de palingvissers.

Hierna kan je nagenieten van de prachtige omgeving die de belevingsplek biedt en, onder begeleiding, de platbodem zelf eens uittesten. Als slot zingen we samen het palinglied!

Het bezoek duurt ongeveer een uurtje en kost 2 euro per persoon. Inschrijven kan vanaf 15 personen op volgend nummer: 09/218 76 40 of via mail: dienstvrijetijd@sint-laureins.be.

Bent u met minder dan 15 personen? Tijdens de maand augustus is het uitzonderlijk mogelijk je in te schrijven voor een gegidst bezoek dat zal plaatsvinden op vrijdag 29/08/2014 om 15u aan de Oostpolderkreek. 

!Het doorgaan van de rondleiding is onder voorbehoud. Enkel als er voldoende inschrijvingen zijn zal het bezoek plaatsvinden!

Landgoed Eikendal

Het park 'Eikendal' is 3 hectare groot en is een getuigenis van liefde voor eenvoud en van passie voor kunst en poëzie. Eikendal kan mensen met diverse interesses intrigeren; zowel kunstliefhebbers als tuinliefhebbers komen er aan hun trekken. De tuin is verrijkt met internationale beelden, de Taj Mahal, de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld,  die het culturele aspect in de streek een duwtje in de rug geven. In het eikenbos met een natuurlijke waterpartij kan je rustig wandelen. Bezoeken kunnen van 1 april tot 31 oktober.

Meer info?
Fam. Van Landschoot-Slock
Moershoofdeweg 22
9980 Sint-Laureins
T 0477 80 30 80 of 0479 76 76 50
inkomprijs: 3 euro (enkel op afspraak), www.landgoedeikendal.be

Bierfiets De Poldermuis

Sinds kort is Sint-Laureins een attractie rijker, meer bepaald bierfiets 'De Poldermuis'. Met deze fiets verken je deze mooie gemeente of maak je een speciaal uitgewerkt arrangement mee. Er is onderweg beslist een mogelijkheid om even de benen te strekken. Zo kan men stoppen voor een partijtje krulbol of doet men beroep op de lokale survivalvereniging om de beginselen van het survival aan te leren.

De Poldermuis is geschikt voor groepen van 8 tot 15 personen.

Meer info?
www.debierfiets.be of www.depoldermuis.be
info@debierfiets.be
T 0478 82 32 89 (na 17u)