aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

wandelroutes

Als je graag wandelt en houdt van de natuur, dan ben je in Sint-Laureins aan het juiste adres. Er is werk gemaakt van een heus wandelnetwerk. Hieronder alvast enkele suggesties van uitgestippelde wandelommetjes:

  • Het Comerrattenpad (8,1 km)

Een gloednieuwe wandelroute waarbij je 8,1km lang in de voetsporen treedt van de Comerratten. Dit wandelpad loopt langs het Leopoldkanaal naar de Comer, grotendeels langsheen onverharde wegen. Pas dus je schoeisel aan!

Prijs: gratis, kaartje met beknopte informatie verkrijgbaar bij de dienst toerisme

Pdf-versie kunt u hier downloaden: flyer comerrattenpad (pdf, 727.3 kB)

Sint-Laureins is de toegangspoort tot de bekendste kreken. Op amper een boogscheut van het centrum verlies je jezelf in een uniek stukje natuur. Deze wandeling brengt je via een voetveer naar de hotspots voor vissers, de Vrouwkenshoek- en Blokkreek, maar ook naar de Boerekreek. Houd zeker even halt bij de Oostpolderkreek, waar je meer te weten komt over de paling op de belevingsplek aan het water. De perfecte plaats voor een groepsfoto bij het levensgrote fotokader! Je keert terug naar het centrum van Sint-Laureins via het onverharde pad langs het Leopoldkanaal.

De route loopt via de volgende wandelknooppunten: 10-12-51-50-99-97-98-85-84-83-25-23-12-10  - afstand 12,9 km

Prijs: gratis, kaartje met beknopte informatie verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

Een wandelroute met een stukje geschiedenis! Deze wandeling van 7,6 km leidt u rond het dorpje Waterland-Oudeman, en volgt gedeeltelijk de grens tussen België en Nederland. Met de bekende stripfiguur Boerke als gids, ontdekt u de grens tussen de noordelijke en zuidelijke provincies tijdens de grote Tachtigjarige Oorlog (1568 - 1648). U leert verder wat de Franse Revolutie betekende voor deze streek, en hoe de uiteindelijke grenzen werden vastgelegd na de Belgische onafhankelijkheid. Maar geniet vooral van het prachtige polderlandschap!

Prijs: boekje met alle wandelingen van Boerke te verkrijgen bij de dienst toerisme voor € 4.00

Deze flinke wandeling van 13 km begint in het dorp van Sint-Laureins. Van hieruit neemt stripfiguur Boerke u mee langs het Leopoldkanaal richting Nederland- en weer terug. Dit gebied werd na de Tweede Wereldoorlog een populaire smokkelroute tussen Nederland en België. Treed in het voetspoor van de smokkelaars, wanneer u zelf de oversteek waagt over het kanaal. Gelukkig liggen er nu geen douaniers op de loer!
Opgelet! Door de lage waterstand is het voetveer aan Kantijne soms moeilijk bedienbaar. Er is een omweg voorzien in de folder.

Prijs: boekje met alle wandelingen van Boerke te verkrijgen bij de dienst toerisme voor € 4.00

De kaarten van deze routes zijn verkrijgbaar bij de dienst toerisme Sint-Laureins. Deze routes kunnen ook telefonisch of via e-mail aangevraagd worden. Er wordt een bijkomende vergoeding gevraagd voor de verzending via de post.

Via de inspiratiegids (pdf, 2.6 MB) die je in bijlage vindt bij de wandelnetwerkkaart Meetjeslandse kreken vind je alvast 5 uitgestippelde trajecten. Volg de knooppunten en ontdek dit prachtige stukje krekengebied. Ook de top tien van de mooiste plekjes mag je zeker niet missen.

Tijdens deze leerijke en actieve wandelzoektocht van 5 km kom je heel wat te weten over het gebied rond de Boerekreek. Als je alle vraagjes opgelost hebt, kan je het formulier deponeren in de brievenbus van het Boerekreek Sportcentrum en maak je kans om uitgeloot te worden als winnaar van een overnachting met twee personen met ontbijt in het Sportcentrum.

Kom helemaal tot rust in het Meetjesland met de allereerste Mindful wandelroute
Beluister 20 geluidsfragmenten die je begeleiden op elke stop
De route ligt op het wandelnetwerk en is onderweg aangeduid met rode knooppuntborden

Ook voor begeleide wandelingen en wandelingen op maat kan je bij ons terecht!

Nog meer wandelsuggiesties? Klik hier