aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

wandelnetwerk Meetjeslandse kreken

IMG_4246kopie
Klik om te vergroten
Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken met Sint-Laureins als kloppend hart van start!

De Meetjeslandse Kreken. Onbekend. Onbemind. Ongerept. Dat laatste willen we zo houden. Ssst… dit is natuurgebied. De wandelaar die houdt van natuur, van stilte en van uitgestrekte polders is van harte welkom.

In dit polderland aan de Belgisch-Nederlandse grens liggen uitgestrekte landbouwpartijen, kleine dorpjes en prachtige natuurgebieden. De wandelknooppunten brengen u van het ene mooie polderhoekje naar het andere. Trouwens, niet alleen de kreken zullen u bekoren. Snuif de Canal du Bourgognesfeer op aan het Leopoldskanaal, of laat u begeesteren door de vele kleine kanaaltjes, grachtjes, dorpjes en hoevetjes in de buurt. Geniet in stilte. Geniet, met oog voor het unieke biotoop.

Wandelen à la carte. Dit idee ligt aan de basis van het Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken. Toerisme Oost-Vlaanderen tekende een knooppuntennetwerk uit in het Meetjeslandse krekengebied, aan de Belgisch-Nederlandse grens, met 260 km aan wandelmogelijkheden.

Waar twee of meer wandeltrajecten elkaar kruisen, spreken we over een ‘knooppunt’. Elk knooppunt heeft een eigen nummer. Dat nummer vind je terug op de bijhorende wandelnetwerkkaart. Stippel op deze kaart je eigen route uit, van knooppunt naar knooppunt. Gebruik de kilometeraanduidingen tussen de knooppunten om vooraf de lengte van je tocht in te schatten.

De knooppuntenkaart is beschikbaar in het infokantoor van Sint-Laureins en kost 6€.

Het wandelnetwerk West Zeeuws-Vlaanderen Grenzeloos wandelen sluit naadloos aan op het wandelnetwerk Meetjeslandse kreken en biedt je heel wat grensoverschrijdend wandelplezier. Deze kaart kost 5€.

Bovendien kan je ook via de online routeplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen je knooppuntenwandeling uitstippelen.