aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

fietsroutes

Er zijn verschillende prachtige fietstochten doorheen groot Sint-Laureins. Kort of lang? Natuur of cultuur? Voor elk wat wils!

De Kreken Sprekenkreken_spreken2

De thematochten ‘De Kreken Spreken’ vertellen de fietser het verhaal van de Oost-Vlaamse polders.

De eerste thematocht: ‘Verhaal van de kreken in Sint-Laureins’ combineert de natuurpracht in het krekengebied met de oude geschiedenis waarin deze streek tot stand kwam. De Kreken Spreken want ze vertellen ons het verhaal van de strijd tegen de overstromingen van de Westerschelde en de totstandkoming van de Belgisch-Nederlandse grens. Je leert niet alleen het mooie dorp Watervliet kennen maar ook tal van andere kleine dorpskernen in dit open polderlandschap.
Afstand: 35 km

Een tweede thematocht belicht de ‘Geschiedenis rondom Kaprijke’. Het prachtige dorp Kaprijke met zijn historisch stadhuis en Plein zijn op zich al een bezienswaardigheid. Verder ontdek je de bosgordel ten noorden van Eeklo en de polders ten zuiden van Bentille en Sint-Laureins. Ook hier speelt een eeuwenoud verhaal van strijd en handel.
Afstand: 20 km

Beide tochten maken gebruik van de fietsknooppunten langsheen het Fietsnetwerk Meetjesland. Volg de groenwitte bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt zoals aangegeven in de brochure.

Prijs: 2 €

Sentse Vijf Dorpenroute

De bewegwijzerde Sentse Vijf Dorpenroute neemt je mee langs de vijf deelgemeenten van Sint-Laureins. Onderweg kan je halt houden bij een van de twintig toppers, zoals de Baileybrug, de Sint-Jan-de-Doperkerk in Sint-Jan-in-Eremo en de belevenisplek Oostpolderkreek. Bovendien heb je met deze kaart ook de adressen van alle horecazaken in Sint-Laureins bij de hand.

Afstand: 50 km

Prijs: Gratis (tevens toeristische kaart van Sint-Laureins met vermelding van horeca en logies)

Reynaert Fietsroute

Aantrekkelijke fietstocht rond het Reynaertverhaal: het dierenepos Van Den Vos Reynaerde uit begin 8ste eeuw. De route brengt u langsheen de tien Reynaertbeelden in Sint-Laureins via  polderwegen en kreken.

Er is eveneens een kinderversie van deze route beschikbaar.

Afstand: 32 km

Prijs: 2.50 € – Prijs kinderversie: 2 €

De kaarten van deze routes zijn verkrijgbaar bij de dienst toerisme Sint-Laureins. De routes kunnen ook telefonisch of via e-mail aangevraagd worden op de dienst voor toerisme van Sint-Laureins. Er wordt een bijkomende vergoeding gevraagd voor de verzending via de post.