aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Bezoekverbod WZC Sint-Jozef blijft van kracht


Het huidig bezoekverbod in woonzorgcentrum Sint-Jozef  blijft van kracht

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad op woensdag 15 april werd beslist dat bewoners van residentiële voorzieningen, rust- en verzorgingstehuizen of centra voor personen met een beperking, bezoek mogen krijgen van een vooraf aangeduid persoon. Voorwaarde was dat de persoon in kwestie de afgelopen twee weken geen symptomen van de ziekte heeft vertoond. Het moet ook altijd dezelfde persoon zijn.
Het gemeentebestuur  heeft op donderdag 16 april beslist dat het huidig bezoekverbod voor woonzorgcentrum Sint-Jozef van kracht blijft.

Nu bezoek toelaten, houdt te veel gezondheidsrisico's in en verhoogt dus ook de kans op besmettingen. Dit voor zowel de bewoners als de medewerkers.

Onze prioriteit gaat uit naar de gezondheid en veiligheid van de bewoners en de medewerkers en het toedienen van de beste zorgen aan de bewoners tijdens deze moeilijke omstandigheden.

Bezoek organiseren vraagt namelijk meer tijd, veiligheid, beschermingsmiddelen, ... .

We wensen eerst een nieuwe periode van stabiliteit na te streven vooraleer nieuw bezoek toe laten.

De medewerkers doen nog steeds al het mogelijke om toch contact mogelijk te houden tussen de bewoners en hun familieleden via telefoongesprekken, video-calls via Whatsapp of Skype en via het intercom systeem.

Terug naar alle nieuws