aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Start bouwwerken 7 assistentiewoningen en dagverzorgingscentrum


De werken voor de bouw van 7 assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum zijn gestart.

De assistentiewoningen en het dagverzorgingscentrum zullen aansluiten aan het huidige woonzorgcentrum Sint-Jozef. Zo hebben de bewoners via het gebouw ook toegang tot het WZC en kunnen ze er ook deelnemen aan activiteiten, zonder hiervoor naar buiten te moeten gaan.

De assistentiewoningen bieden aan ouderen een nieuwe thuis in een aangepaste flat waar ze zelfstandig en in een veilige omgeving kunnen wonen. De assistentiewoningen zullen plaats bieden aan 5 alleenstaande senioren en 2 koppels.

Het dagverzorgingscentrum zal er in eerste instantie plaats zijn voor 10 mensen. Het centrum biedt hiermee ondersteuning aan de mantelzorgen. Hij of zij moet soms eens de woning kunnen verlaten en zo kan de zorgbehoevende partner naar het dagverzorgingscentrum waar er een zinvolle dagbesteding aangeboden wordt. De personen in de dagopvang zullen worden opgehaald worden en naar huis gebracht worden met een busje.

Het project kost ongeveer 2 miljoen euro, gemeente Sint-Laureins heeft een subsidie van 400.000 euro ontvangen van de Vlaamse Overheid voor de bouw van het dagverzorgingscentrum.

Momenteel zijn de voorbereidende grond - en rioleringswerken gestart. Hiervoor wordt een kraan geplaatst op het site van het WZC en zal de mobiliteit aangepast worden naar gelang de fase van de bouwwerken.

De sociale dienst kan je nu via de ingang van het WZC bereiken. Het personeel aan het onthaal van het WZC, begeleid je naar de juiste contactpersoon.

De doorsteek, via de site van het WZC, maken naar de parking van het Godshuis en/of de schooldreef is niet meer mogelijk.

De doorgang, aan de bolderbaan van het Beukenhof naar de site van het WZC blijft tijdens de volledige periode van de werken toegankelijk. De doorgang kan blijven gebruikt worden maar enkel van en naar de parking van het Godshuis/de schooldreef. Komende van het Beukenhof kan je dus naar links gaan maar niet naar rechts op het terrein van het WZC. De doorgang is afgebakend door werfhekkens.

Gedurende de volledige periode van de werken blijft de ingang van het WZC en de bezoekersparking bereikbaar.

Het einde van de werken wordt voorzien op eind 2020.

Terug naar alle nieuws