Nilson Matta 'Brazilian Voyage Project'

Wegens voorgaand succes is Nilson Matta terug met zijn 5de concerttournee in België en Nederland met het Brazilian Voyage Project!

Ook in Brazilië zijn muzikanten steeds op zoek naar nieuwe invloeden in hun muziek en daardoor is de muziek voortdurend in beweging en ontwikkeling. Nilson Matta, geboren in São Paulo en als tiener verhuisd naar Rio De Janeiro werd bekroond met een Gramy Award met o.a. Joe Henderson. Hij heeft de Braziliaans ritmes als kind met de paplepel meegekregen en is, mede door zijn invloed, door de New Yorkse jazzscene gekend als een vernieuwer van deze muziek. New York is zijn thuisbasis sinds eind de jaren 80’, maar hij speelt nog regelmatig in Brazilië en de rest van de wereld met Trio Da Paz.

Saxofonist John Snauwaert bezocht verschillende keren het land van de samba en werkt al zes jaar samen, aan verschilde projecten, met de bassist Nilson Matta van wie hij de Braziliaanse muziek van dichterbij leerde kennen. Hij is door de organisatie Samba Meets jazz, vanuit New York gevraagd om de komende jaren te doceren in New York en Rio De Janeiro voor een internationale Samba Meets Jazz stage.

Nilson Matta (akoestische bas)

John Snauwaert (saxen)

Bruno Castellucci (drum)

Hendrik Braeckman (gitaren).

Dit kwartet kan ook uitgebreid worden met special gast Greg Houben (zang en trompet).

Het project brengt de Braziliaanse rootsmuziek en ritmes uit deze rijke cultuur naar De Meet!

Praktisch

€12
15mei2020 om 20:00

Bestel uw tickets

Contact

+ 32 9 218 76 48