Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


Quatuor des Mains

Het Quatuor des Mains ontstond uit een vroeger kwartet dat opgericht werd door Theo Carpentier, Axel Bral, Marte Ingels en Judith Dugardin op het eerste muziekkamp van Les Violons d’Eté in 2013. In 2014 besliste het viertal om ook buiten het zomerkamp te repeteren en het kwartet ging voortaan door het leven als het Belenos Kwartet. Dit kwartet heeft echter niet lang in deze vorm bestaan en daarbij kwamen een aantal ledenwissels kijken. In 2016 nam het kwartet een nieuwe start met de komst van Norbert Makula. Mede door zijn enthousiasme speelde het kwartet, dat sinds 2017 onder de naam Quatuor des Mains door het leven gaat, op verschillende podia in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Zij brachten al werken van onder meer Haydn, Mozart, Schubert, Tchaikovsky en Lekeu. Het kwartet repeteert vooral op zelfstandige basis. Af en toe worden ze begeleid door Dirk Van de Velde, die bekend werd als eerste violist bij het Rubio Kwartet.

Axel Bral (Eeklo, 04/03/1998) kreeg op 9-jarige leeftijd zijn eerste vioolles van Dirk Van de Velde aan de kunstacademie KA! te Eeklo. In 2011 kwam hij terecht in de groep samenspel van de KA!, waaruit twee jaar later “Les Violons d’Eté” zou ontstaan. Sinds 2014 is hij concertmeester van deze groep jonge muzikanten. In 2013 werd hij gevraagd om het symfonisch ensemble Querceto te vervoegen. Hier bouwde hij zijn eerste orkestervaring op tot de start van zijn studies aan de universiteit in 2015. Af en toe wordt hij nog gevraagd om mee te spelen in amateurorkesten uit Vlaanderen en Nederland. Axel startte in 2015 zijn studies burgerlijk ingenieur aan de Universiteit Gent en combineert dit met muziek en een vliegopleiding bij de Luchtcadetten van België.

Norbert Makula (PreŇ°ov, Slovakije, 09/05/2000) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste privéles van Laszlo Olah. Kort hierna werd hij door zijn ouders ingeschreven op de kunstacademie Braemkasteel in Gentbrugge waar hij les volgde bij Kaat De Cock. In 2008 werd hij door Laszlo voorgesteld aan de Russische vioollerares Olga Zolotareva. Toen Laszlo aan het conservatorium in Londen ging verder studeren, kreeg Norbert enkel nog les van Olga Zolotareva en Kaat De Cock. In 2012 ruilde hij de muziekschool Braemkasteel in voor de afdeling in de Ottogracht, waar hij les kreeg van Dirk Van de Velde. Kort hierna speelde Norbert het Praeludium und Allegro van Fritz Kreisler onder begeleiding van ‘Les Violons d'Eté’, waar hij nu bij de eerste violen speelt. In 2014 schreef hij zich in op de kunsthumaniora MUDA in Evergem waar hij sindsdien les krijgt van Paul Klinck. Via een medestudent kwam hij in contact met het symfonisch ensemble Querceto, waar hij voor het eerst met professionele musici optrad. Norbert treedt vaak op als solist bij verschillende gelegenheden.

Marte Ingels (Eeklo, 10/10/1998) was 8 jaar toen ze voor het eerst vioolles kreeg van Dirk Van de Velde in de Kunstacademie KA! van Eeklo. Hoewel het haar droom was om altviool te spelen, begon ze met 4 jaar viool. Daarna maakte ze de overstap naar altviool en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. In 2011 ging ze bij het strijkersensemble van de kunstacademie, dat later ‘Les Violons d’Eté’ zou heten. Ook speelde ze enkele jaren bij Querceto en Duente, twee symfonische orkesten uit Eeklo. Op muzikaal vlak engageert ze zich bij Quatuor des Mains en bij Les Violons d’Eté. Deze muzikale ervaringen worden gecombineerd met studies Sociaal Werk aan de Arteveldehogeschool en engagementen als (hoofd)animator bij speelplein Oranje in Maldegem en vrijwilliger bij Diggie vzw in Brakel.

Toen Judith Dugardin (Oostende, 21/02/1994) op kleuterleeftijd muziekinitiatie kreeg, was ze gefascineerd door de cello van de juf en vastbesloten om dit grote instrument te bespelen. Zodra het kon, volgde zij cello-les bij Tine Van Parys en ze studeerde af bij Jan Bontinck. Ze was spelend lid in het symfonisch orkest GAO onder leiding van Wim Belaen en trad succesvol op in binnen- en buitenland. Met de tweeling Lissens vormt ze een trio (harp, dwarsfluit en cello) waarmee ze op verscheidene gelegenheden optreedt. In 2013 werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het strijkersensemble van Dirk Van de Velde en was ze oprichtend lid van Quatuor des Mains. Judith studeert dit jaar af als arts en kiest vervolgens voor de specialisatie huisartsgeneeskunde. Een andere creatieve passie is het begeleiden van kinderen en jongeren in het Gentbrugse jeugdatelier Krejo.

image1

Deze voorstelling kreeg het label Uitschieter. Met dit Meetjeslandse kwaliteitslabel worden relatief onbekende voorstellingen in de kijker gezet. Voorstellingen die misschien niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen, maar absoluut de moeite waard zijn! UITSCHIETER helpt je dus gericht een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden apart geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd!

Praktisch

VVK 5 euro
15december2018 om 20:00

Bestel uw tickets

Contact

+ 32 9 218 76 48