Praktische informatie

Voorstellingen

De voorstellingen beginnen stipt.

1 uur voor de voorstelling wordt de kassa geopend, een kwartier uur voor de voorstelling kunt u plaatsnemen in de zaal. U kan echter reeds iets drinken aan de bar, de opbrengst hiervan gaat dan ook naar een goed doel, namelijk de verenigingen die tijdens de desbetreffende voorstelling instaat voor de bar en het klaarzetten van de zaal.

Er is een gratis vestiare aanwezig in het gebouw.

Schakel uw gsm uit voor de voorstelling. Foto's en opnames maken is niet toegestaan. Onze huisfotograaf maakt afspraken met de artiesten en deze foto's zijn dan te bewonderen op de Facebookpagina van De Meet.

De culturele site is een rookvrij gebouw.

Niet-gebruikte tickets worden achteraf niet geruild of terugbetaald, enkel wanneer een voorstelling wordt afgelast.

Tijdens de voorstellingen wordt de bar gesloten. Voor en na de voorstelling of tijdens de pauze (enkel pauze indien dit wordt vermeld in programma) kunt u wel een drankje nuttigen. De opbrengst van de drank gaat steeds naar de vereniging die tijdens de voorstelling verantwoordelijk is voor de bar/zaal.

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking

De Meet is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zij worden tijdens een voorstelling, indien nodig, met plezier door onze medewerkers naar hun plaats begeleid. Geef ons wel een seintje vooraf (bij het reserveren van de tickets). Zo kunnen wij voldoende plaats vrijhouden. Ook mensen die minder goed horen of zien kunnen contact opnemen om een plaatsje te reserveren voldoende dicht bij het podium. Mensen met een beperking ontvangen ook korting, let daarop indien u uw tickets reserveert. Bent u in het bezit van een European Disability Card? Wij vragen dan vriendelijk deze kaart mee te nemen naar de voorstelling.

Wat is de European Disability Card?

European disability card

Vooral voor mensen met een weinig zichtbare handicap zorgt deze kaart voor erkenning voor kortingen en dergelijke. De European Disability Card, een internationaal bewijs van (erkende) handicap, helpt dit probleem van de baan. toont dat je in België erkend bent als persoon met een handicap. Zo kan je  heel eenvoudig en zonder drempel aantonen dat je een handicap hebt. En geniet je, op vertoon van je kaart zonder discussies aan loketten, van voordelige tarieven en gunstmaatregelen in o.a. musea, theaters, sportevenementen, pretparken, toeristische attracties, … Meer info en hoe deze kaart aanvragen? Bezoek de website van VFG (Vereniging van personen met een handicap vzw).

Als vereniging instaan voor de bar/zaal?

Wilt u met uw vereniging ook eens instaan voor de bar/zaal tijdens een voorstelling van De Meet? Neem dan voor meer info contact op met Ellen Van Basselaere, cultuurbeleidscoördinator, via demeet@sint-laureins.be of 09 218 76 40 (zij werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag).

Voorwaarden:

  • De vereniging moet aangesloten zijn bij een adviesorgaan uit Sint-Laureins of op de subsidielijst van Sint-Laureins te vinden zijn.

  • Verenigingen die zich opgeven, krijgen een voorstelling aangeduid. Dit gebeurt via een willekeurige trekking. Indien zij van deze aangeduide voorstelling afzien, worden zij op het einde van de lijst geplaatst en kan het dus zijn dat een herkansing lang kan duren daar wij iedere vereniging deze kans wensen te geven.

  • De vereniging voorziet minimum 5 personen om die dag te helpen bij het klaarzetten van de zaal. De zaal moet klaarstaan tegen 19u (tenzij anders afgesproken).

  • De vereniging voorziet minimum 5 personen om die avond de bar open te houden vanaf 19u.

  • De vereniging voorziet minimum 5 personen om die dag te helpen bij het opruimen en afsluiten van de zaal tegen maximum 2u.

  • Per medewerker ontvangt de vereniging een gratis ticket voor de voorstelling met een maximum van 10 tickets.

  • De opbrengst van de bar gaat integraal naar de vereniging om te gebruiken voor zijn werking.

  • De vereniging maakt zelf de regelingen voor drank en is vrij te kiezen waar deze vandaan komt. De vereniging is ook verantwoordelijk voor eigen materiaal (handdoeken, afwasmiddel, kassa met wisselgeld...). Een aantal weken voor de voorstelling, zal de vereniging de nodige informatie doorkrijgen (aantal verkochte tickets, aankomstuur artiest...).

  • De promo ondersteunen wordt ook gevraagd. Hoe meer aanwezigen, hoe meer opbrengst uiteraard. Dus meehelpen promo te voeren, speelt in het voordeel van de vereniging.

Promo voeren in De Meet

Promo voeren voor publieke activiteiten en evenementen in De Meet kan via het TV-Scherm en binnenkort ook via het aanplakbord.

Klik hier voor de promo op TV-scherm.

Wil jij ook promo voeren voor jouw publieke activiteit? Neem dan contact op via demeet@sint-laureins.be!