Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


Comedy@DeMeet // Kamal Kharmach

De schaamte voorbij

Kamal Kharmach charmeerde tijdens Humo’s Comedy Cup 2014 jury en publiek tot in de finale, met amper één jaar ervaring als stand-upper. Nu staat hij in zijn eerste volavondshow scherper dan ooit. Letterlijk, want hij is zomaar eventjes 120 kilo lichter, maar ook figuurlijk, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien.

De jonge comedian is op veel vlakken de schaamte voorbij, maar diep vanbinnen vindt hij zichzelf nog altijd datzelfde onzekere dikkerdje. Want hoewel iedereen hem nu behandelt als een slanke en bekende kerel, voelt hij zichzelf vooral nog steeds een dikke, arme Marokkaan. Voor het grote publiek en zelfs vrienden en familie lijkt hij misschien zijn schaamte verloren, maar zelf kan hij het soms allemaal niet goed volgen.

Met dit debuut probeert hij de talrijke veranderingen in zijn leven bij te benen. Hij laat zien dat er een gigantisch groot verschil kan bestaan tussen wat andere mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Hij vergelijkt zijn huidige situatie met vroeger en probeert alle tegenstrijdigheden een plaats te geven. Want hoe kan je een succesvolle BV spelen, als je ouders je toch liever zagen lesgeven? Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn in onze huidige samenleving zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank!

Over Kamal Kharmach:

Sinds Kamals deelname aan Humo’s Comedy Cup gaat het snel voor deze immer sympathieke en energetische comedian. Naast tv-werk voor en achter de schermen en het uit de grond stampen van de Antwerpse comedyclub Lebowski’s, heb je hem zeker zien passeren in één van de volgende formats: De Slimste Mens, Mag ik u kussen, Van Gils en Gasten, 1000 Zonnen, De WK-watchers,  De Allesweter, Everbody Happy, De Drie Wijzen, …

Vanaf zaterdag 26 januari start hij zijn eigen programma "Het Collectief Geheugen"om 21u10 op Één. Kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire nemen het daarin elke week, samen met een bekende gast, tegen elkaar op en argumenteren welke gebeurtenissen, personen, voorwerpen en beelden we in ons collectief geheugen opnemen en welke we meteen weer mogen vergeten.

Bekijk hier nogmaals zijn beste momenten bij de Slimste Mens in 2015:

http://www.vier.be/deslimstemensterwereld/videos/het-beste-van-kamal-kharmach/1454081 

Reviews:

“De humor in de ellende zien, Kamal kan het als de beste.”  - VRT Nieuws (Bekijk het fragment hier.)

Lees hier het artikel in de Humo van 25/09/2017: "De schaamte voorbij: de wonderjaren van Kamal Kharmach (pdf, 2.4 MB)

In de Standaard kreeg Kamal maar liefst 4 sterren!

De Morgen noemde Kamal “indrukwekkend authentiek”.

Beide recensies kijken vol ongeduld uit naar de bruisende toekomst van Kamal.

Praktisch

VVK 15 euro // ADK 17 euro
05mei2018 om 20:00

Bestel uw tickets

Contact

+ 32 9 218 76 48